24-PROJELERE DESTEK VERDİK

ÇÖLYAK DERNEĞİ 10 YAŞINDA -12.11.2004-12.11.2014

03 OCAK 2006: GAZİ’NİN SESİ RADYOSU
88.3 Gazi’nin Sesi Radyosu’nda yayınlanan Birten Gökyay’ın “Ankara Sohbetleri” programına katılınmış; Çölyak hastalığı ve Ankara Çölyak Derneği hakkında bilgi verilmiştir.18 OCAK 2006: BİOCARD ÇÖLYAK TESTİ’NİN TANITIMI
Biocard Çölyak Testi’nin Pediatrik Gastroentoloji ve Gastroentoloji doktorlarına tanıtımı amacıyla İstanbul Holiday Inn’de gerçekleştirilen organizasyona Derneğimizi temsilen Nazan Varol katılmıştır.16 ŞUBAT 2006: ANKARA VALİLİĞİ’NİN YILLIK TOPLANTISI
Ankara Valiliği’nin sivili toplum örgütleri ile yaptığı yıllık toplantıya Derneğimiz adına Şebnem Ercebeci katılmıştır. Derneğin 2005 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verilmiş, katılan diğer derneklerden maddi ve manevi destek sözü alınmıştır. Toplantıya katılan kurum ve kuruluşlar:

  • İl Milli eğitim Müdürleri
  • Hasvak
  • Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği
  • Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı
  • Keçiören Kadınlar Derneği
  • Türk Kadınlar Birliği
  • Tüketiciyi Koruma ve Dayanışma Derneği
  • Güçsüzlere ve Kimsesizlere Yardım Vakfı
  • Yasemin Karakaya Eğitim ve Sağlık Vakfı
  • Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu

8 MART 2006: DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği yemeğe Derneğimiz adına Şebnem Ercebeci, Safiye Salman, Ayten Çakmak katılmıştır. Keçiören Kaymakamı ve Belediye Başkanı’na bilgiler verilmiştir. Aynı gün akşamı Devlet Bakanı Nimet Çubukçu tarafından Devlet Konukevi’nde verilen resepsiyona katılınmıştır.

28 NİSAN 2006 WWW.COLYAKANKARA.ORG.TR
Derneğimizin internet sitesi Özgür Can Demirtaş’ın katkılarıyla oluşturularak hizmete sunulmuştur.

9 MAYIS 2006: DÜNYA ÇÖLYAK GÜNÜ
Şebnem Ercebeci ve Nazan Varol tarafından çölyak ile ilgili diyetisyen ve doktorlar ziyaret edilerek; kendilerine teşekkür plaketi verilmiştir. Aynı gün saat 14:00’da Ankara Sanayi Odası; dernek üyelerinden Esin Esen, Şebnem Ercebeci, Nazan Varol, İlhan Ağa, Berrin Yücesoy ve Muhittin Çevik tarafından ziyaret edilmiş ve kendilerine çölyak hakkında bilgi verilmiştir. Kendilerinden konuyla ilgili yardım talebinde bulunulmuştur. Saat 18:00’da Armada’da çölyak gönüllüsü Canan Onural tarafından düzenlenen  Su doku Şampiyonası finaline katılınmış, tişörtler giyilerek resim çektirilmiştir. Armada’da gerçekleştirilen bu etkinlikten sonra Şamdan Cafe’de bir yemekk verilmiştir.

11 – 14 MAYIS 2006: A.Ü. ÖĞRENCİ ŞENLİKLERİ
Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin düzenlediği Öğrenci Şenlikleri’nde Çölyak standı açılmış; Derneğimiz Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nusret ARAS tarafından en iyi tanıtım yapan sivil toplum örgütü seçilmiştir.

16 – 20 HAZİRAN 2006: PEDİATRİ KONGRESİ
Antalya Beach Hotel’de  Düzenlenen Pediatri Kongresi’ne derneğimizi temsilen genel sekreter ve Yazman  Nazan VAROL katılmıştır.

11 HAZİRAN 2006 GÜNÜ  TGRT HABER ANA HABER BÜLTENİNDE 

Glutensiz ürünlerin ödemeleri verilen beyanat yayınlanmış,Tüm çölyaklıların sorunları

rı gündeme getirilerek kamuoyunun dikkati çekilmiştir.

 

26 HAZİRAN 2006   TRT INT KADINA DAİR PROGRAMI

Başkan Şebnem Ercebeci,Genel Sekreter ve Yazman Nazan Varol,H.Ü.Beslenme ve Diyetetikt tik Bölümü Öğretim Üyesi. Prof. Dr. Gülden Köksal ,İstanbul’dan çölyaklı Figen Demir Ankara’dan Çölyaklı Meryem Öztürk katılmışlar. Programda çölyak hastalığının yanısıra tüm illerden toplanan ürün ödemelerine itiraz dilekçeleri  gündeme getirilmiş.Programdan sonra Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali İşler Genel Müdürlüğü ne dilekçeler teslim edilerek sorunlar arz edilmiştir.

 

10 EYLÜL 2006 1. ÇÖLYAK ŞENLİĞİ

Ankara Çölyak Derneği olarak İzmir Ege Çölyakla Yaşam ,İstanbul Çölyakla Yaşam Dernekleri  başkanları ve başkan yardımcıları ile üretici  firmaların

Konya,Adana,Mersin,Antalya,Kayseri,İzmir,İstanbul,Kırıkkale,Çorum,Urfa,KKahramanmaraş vb.  illerden gelen çölyaklıların ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Serim’in eşi Sayın Zarife Serim,Atatürk Kültür

Merkezi eski Başkanı Prof.Dr.Taciser Onuk,Başbakanlık Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr.Osman Horata ve eşi,Atatürk Kültür Merkezi Genel Sekreteri İmran Baba,Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr.Buket Dalgıç,Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nden Doç.Dr. Fulya Demirçeken, Atatürk Kültür Merkezi’nden Çetin Sönmez,Maliye Bakanlığı temsilcisi Neriman Yaşar,Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü ve çölyak gönüllülerimiz Gönül Demir, Selda ve Bülent Serim,Ediz Kurt,Selin ve Aylin Salman,A.Ü.Gençlik Federasyonu’ndan Ata Can, Başkent Gençlik Federasyonu Üyeleri,ANKARA Kulubü Derneği Seymenleri ve Kukla Tiyatrosunun katılımıyla 10 Eylül 2006 pazar günü Esenboğa Airport Otel’de 1. Çölyak Şenliği büyük bir coşkuyla gerçekleştirilmiştir.

 

23 AĞUSTOS 2006 ÇÖLYAK DERNEĞİ SABAH GAZETESİNDE

Derneğimizde yapılan çekimlerle çölyak ile yaşamak manşet olarak verilmiş sayfa .4 ise ekmeksiz yaşam başlığında çölyağa ayrılmış, hem çölyak hem de dernek  hakkında bilgi verilmiştir.

 

CUMHURBAŞKANI  NECDET SEZER’DEN DERNEĞİMİZE BAĞIŞ

Derneğimize bugüne kadar gelen en büyük ve önemli bağış Cumhurbaşkanlığımız tarafından gerçekleştirilmiştir.

 

3 ARALIK 2006 ÇÖLYAK DERNEĞİ GİDEGİDE GAP PROGRAMINDA

Prof.Dr. Buket Dalgıç,Başkan Şebnem Ercebeci,Genel Sekreter ve Yazman Nazan Varol,Çölyaklı Mert Başkurt’un katılımıyla çölyak programı gerçekleştirilmiştir.Özellikle,askerlik sorunu gündeme getirilmiştir.Ayrıca TV ekranlarından da Cumhurbaşkanlığımızdan gelen  yardım doğrultusunda Gazi Üniversitesi tarafından Prof. Dr. Buket Dalgıç ‘ın yürütücülüğünü yaptığı Türkiye’de 6-17 Yaş Grubu Çocuklarda Çölyak Hastalığı Prevelansı projesine Ankara Çölyak Derneği de   katkıda bulunarak hizmet vermeyi ve de projede yer almayı duyurmuştur. Bu proje kapsamında 62 il,10 belde,22 köyde toplam 139 okulda 22.000 okul çocuğu çölyak hastalığı yönünden taranacaktır.Gaziantep’de yapılacak olan taramaya gerekli katkı yapılmış,10-15 Aralık ‘daki  araştırmaya gerekli destek verilmiştir.

 

8 ARALIK 2006 ‘ DA SAĞLIK BAKANLIĞINDA ÇÖLYAK TOPLANTISI

Çölyak hastalarının sorunlarının ve çözüm önerilerinin görüşüleceği ilgili dernekler,Bakanlıklar,Hacettepe Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığının ilgili Genel Müdürlükleri ile bir toplantı yapılmıştır.

 

27 MAYIS 2007 ÇÖLYAK DERNEĞİ’NİN II.GENEL KURULU YAPILDI

 

Yapılan genel kurul sonucunda 2007-2009 Yönetim Kurulu Üyeleri

Başkan :Şebnem Ercebeci Başkan Yardımcısı:Yasemin İçoğlu Başkan Yardımcısı :Muhittin Çevik Genel Sekreter :Nazan Varol Sayman :Ali Rıza Şanal Üyeler : Safiye Salman. Esin Esen,Erim Erişen,Bekir Erdoğan ve Sevim Başkurt.

Denetleme Kurulu Üyeleri:Başkan :Yasemin Türkmen Başkan Yardımcısı Meryem İslamoğlu    Üyeler :Fatma Vurgun,Jale Demirci,Selva Öztürk,Handan Karaca, Berrin Yücesoy,Nazif Öztürk, Özgüç Tuncer Meral Cömert olarak belirlenmiştir.

 

19 Haziran 2007 TRT İNT-GİDE GİDE GAP programı

Programa Dernek Yönetim Kurulu olarak katılınmıştır. Şebnem Ercebeci, Muhittin Çevik,Nazan Varol ve Ali Rıza Şanal ‘ın katıldığı programda çölyak ve çölyak derneğinin etkinliklerine yer verilmiştir.

 

29 Eylül 2007 DERNEĞİMİZ TAŞINDI

4 Nisan 2005 Solida firmasının Tunus Cad. 87/6 Kavaklıdere adresinde hizmet veren Çölyak Derneği firmanın taşınmasından dolayı bir süre eşyalarını bir depoya koyarak çözüm arama yollarına girilmiştir. Bahçelievlerdeki Angora Pastanesinin deposuna yerleştirilen eşyalar Emek’te bir depo olarak kullanılan 8. cad. 80. sok. Mehtap apt. No :18/2  adresine 30 Ekim 2007 ‘de taşınmıştır. Alınan karara göre yalnız Cumartesi günleri 13.00-18.00 ‘de Dernek hizmet vermeye başlamıştır. Adres  değişiklikleri gerekli yerlere bildirilmiş. Bir mutfak bir odadan oluşan dernekte çalışmalara kalınan yerden devam etmeye başlanmıştır.

 

29 Aralık 2007 DERNEĞİMİZ TRT 2 REÇETE PROGRAMINDA

TRT 2 Reçete Programı için dernekte çölyaklılar ve de aileleriyle  röportaj yapılmış,Prof. Dr.Aysel Yüce’nin katıldığı Figen Balcı’nın programı 14 Şubat 2008’de yayınlanmıştır. Çölyak hastalığı, sorunlar ve de dernek röportajlarına yer verilmiştir.

 

ÇÖLYAK HASTALIĞI VE DERNEĞİMİZİN TANITIMI

Genel Sekreter Nazan Varol tarafından Hastane, eczane, market, doktor, eczacı dolaşılarak çölyak hastalığı ve  dernek faaliyetleri tanıtılmıştır. Bu çalışmalar sayesinde doktorlar ve eczacılarımız arasında bir sacayağı oluşmuş ve disiplinler arası paylaşım yapılmıştır.

 

8 Mart 2008 DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Dünya Kadınlar günü kutlamaları çerçevesinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nde yapılan etkinliğe Çölyak Derneği olarak katılınmıştır.

 

 

11 MAYIS 2008 YILIN ANNESİ VE ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Derneğimiz Üyelerinden Alev Abık 2008 Yılının annesi olarak seçilmiş.Plaketi Derneğimizde kendisine sunulmuştur. Anneler gününde Anatolia Gösteri Merkezi’ndeki şehit aileleri yararına yapılan konsere gidilmiştir.

19 HAZİRAN 2008 ÇÖLYAK DERNEĞİ KANALTÜRK HABERLERİNDE

Çölyaklıların İsyanı ve Ekmeksiz Hayat başlıklarıyla duyurulan haberin ardından ürünlerin gümrük sorunu ile ilgili olarak bir imza kampanyasının başlatılmıştır.

28 HAZİRAN 2008 AYLİN RESTAURANT’TA ÇÖLYAK YEMEĞİ

Çölyağı öğretmek üzere her restaurantta bir yemek düzenleme etkinliğimize Güneş sok. No:4 Kavaklıder adresindeki  Aylin Restaurant da katılmış ve burada düzenlenen yemekten sonra çölyak tanıtılmış ve işletmede çölyaklılara hizmet verilmesi sağlanmıştır. Eskişehir ve İstanbul’dan da konukların olduğu 37 kişininkatılımıyla gerçekleşen yemekte çölyaklıların sorunları ile ilgili dilekçeler imzalatılarak ilgili makamlara gönderilmek üzere toplanmıştır.

HER 150 KİŞİDE BİR KİŞİ ÇÖLYAK AFİŞİ VE ÇÖLYAK  DERS KİTAPLARINDA

Bu afiş,tüm üyelere,eczanelere, hastanelere,gönüllülere,sağlık ocaklarına, Milli Eğitim Bakanlığı’na ,eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne,Hazine Müsteşarlığına, Bankaların revirlerine ve panolara asılarak toplumdaki çölyak gerçeği tanıtılmaya çalışılmıştır. İlkokullardaki ders kitaplarına bilgi damlası olarak çölyağı tanıtıcı bilgiler konulması için öneri getirilmiş. İlgili komisyonun M.E.B Ders kitapları Hayat Bilgisi Kooardinatörü Hatice Civcir’in  desteğiyle önümüzdeki seneki müfredata konulması kararlaştırılmış. Taslak hazırlanarak sunulmuştur.

HER ÇÖLYAKLI BAŞKA BİR ÇÖLYAKLIYA YARDIM ETMELİ KAMPANYASI

Üyelerimizin ve Çölyak Gönüllülerinin desteğiyle özellikle çölyaklılar için hazırlanan hediye paketleri yerlerine ulaştırılmış, dayanışmanın en güzel örneği sergilenmiştir.Solida ,Özmaya ve Sam Gıda ‘nın yardım paketleri ilgili kişilere ve ailelere ulaştırılmıştır.

 

27 EYLÜL 2008 MAKARNA PARTİSİ

Derneğimizde üyelerimizle beraber bir makarna partisi düzenlenmiş ve üyelerimizin katılımıyla hoşça vakit geçirilmiştir.

8 EKİM 2008 ÇÖLYAKLILARIN YEMEK KEYFİ HABERİ  SABAH GAZETESİ

Unlu Mamullere alerjisi olan çölyak hastaları Çölyak Derneğinde bir araya geldi.Çölyaklılar glutensiz unlardan  ürettikleri baklava,pasta ve pideleri paylaşarak dayanışmanın güzel bir örneğini sergilemiştir. Dernek Başkanı ve çölyak hastası Şebnem Ercebeci Türkiye’de her geçen gün çölyak hastası sayısında artış gözlendiğini belirterek “Çölyak ,21. yüzyılın hastalığı haline geldi. Doktorlar hastaların teşhislerini yapıp,derneğimize yönlendiriyor.Bizler de elimizden geldiğince derneğimizin merkezinde Cumartesi günleri çölyaklıların sorunlarına dermen olmaya çalışıyoruz.Türkiye’deki 5 milyon çölyak hastası ilgi bekliyor. Çölyak hastalarının tüketebilecekleri ürünlerin yapıldığı bir yere ihtiyaç var. Amacımız ,tüm bu ürünleri çölyak hastalarına ulaştırabileceğimiz pastane,restoran,ve kafeler açmak.Bu ilki kim başaracak çok merak ediyoruz.Yatırımcılara diyoruz ki ;bize ömür boyu kendi ekmeğimizi pastamızı ,böreğimizi,pidemizi, mantımız,böreğimizi yapacak yer açılmasına destek verin.Bayramda derneğimizde her türlü yiyeceğimizi yaptık ve üyelerimiz hünerlerini sergiledi.Ama ya ulaşamadıklarımız.Ağrı,Hakkari, Giresun, Bursa’daki çölyaklılarımız ne olacak?En büyük amacımız çölyak hastalığını tanıtmak.Biz toplumumuzu bilinçlendirmek için varız. Derneğimize üyelik arttıkça bizler de hizmet vermeye devam edeceğiz”demiştir.

12 KASIM 2008 ÇÖLYAK DERNEĞİ 5 YAŞINDA

Derneğimiz 5. Yaşına girmiştir.

12 KASIM 2008 ÇÖLYAK DERNEĞİ   TRT İNT  UZAKTAKİ YAKINLARIMIZ PROGRAMINDA

Programa ,Şebnem Ercebeci, Nursel Demircan, Sude Abık ve Cemre Su Kavraz katılmışlardır.Derneğin doğum gününde canlı olarak yayınlanan bu programda çölyak hastalığı ve dernek faaliyetleri hakkında kamuoyu aydınlatılmıştır.

13 ARALIK 2008 ÇÖLYAK DERNEĞİ TRT GAP HAYATIN RENKLERİ PROGRAMINDA

Şebnem Ercebeci,Nazan Varol, Dilek Kavraz ve Mert Başkurt’un katıldığı programda bir ilk gerçekleştirilerek sunucuya Biocard Çölyak testi yapılmıştır.

 

 

15 ARALIK 2008 ÇÖLYAK TGRT HABERDE

Şebnem Ercebeci ile yapılan röportaj haberlerde yayınlanmıştır.

17 OCAK 2009  2009’A MERHABA GECESİ

Çölyak Derneği 17 Ocak 2009 Cumartesi akşamı Ankara’da İş Bankası Emekliler Lokalinde bir araya geldi. Geceye katılan çölyaklılar, çölyaklı yakınları ve doktorlar gecede yapılan aktiviteler ile çok güzel bir akşam geçirdiler. Gece boyunca özellikle çocuklara yönelik aktiviteler ve kesilen dev Çölyak Pastası tüm çocukların kalbini fethetti. Çölyak Derneği Başkanı Şebnem Ercebeci yaptığı konuşmada çölyaklıların birlikteliğinin sorunların çözülmesinde çok önemli bir etken olduğunu belirtmiş ve son yıllarda çölyaklıların normal yaşam şartlarına kavuşmasında büyük adımlar atıldığını belirtmiştir. Dernek – Devlet – Firma işbirliğinin Solida firması bünyesinde en güzel örneğinin yaşandığını belirten  Şebnem firmanın Schar markalı ürünler ile çölyaklılara getirdiği kolaylıklar için firma yönetimine teşekkür etmiştir.Firma tarafından hediye edilen ürünler davetlilere tanıtılmıştır. Hakan Arısoy Kukla tiyatrosunun gösterisi çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekmiş, Geceye katkılarından dolayı işletmeye bir hatıra plaketi sunulmuştur.

29 OCAK 2009 ÇÖLYAK DERNEĞİ POLİS RADYOSU  YAŞAM RENGİ PROGRAMINDA

Bu programa Çölyak Derneği Başkanı Şebnem Ercebeci konuşmacı olarak  katılmıştır. Çölyak hastalığı ve dernek ile ilgili bilgiler 10-00-12.00 ‘de sunulmuştur.

3 ŞUBAT 2009 ÇÖLYAK DERNEĞİ  TRT TRABZON RADYOSUNDA

Gelen istek üzerine yayına telefonla katılınmış ve de çölyak ile ilgili sorular ve sorunlar tartışılmıştır

ÇÖLYAK DERNEĞİ TAŞINDI  15  ŞUBAT 2009

Çölyak Derneği 15 aydır hizmet verdiği Emek’teki yerinden Solda firmasının sponsorluğunda Eti mah. Toros sok. Hayırlı apt. No :13/2 Sıhhıye/Ankara

 Tel : 0312 232 28 34 adresine taşınmıştır.Bilindiği üzere bu derneğimizin 4. adres değişikliğidir. Kira ve diğer masraflar için üye aidatlarımız ve bağışlarımız yeterli olmadığından sponsor aracılığyla destek sağlamaktayız. Bu sebeple en büyük amacımız kendimize ait bir yerimizin olması ve özellikle de Ankara dışından gelen çölyaklıların da yararlanabileceği tesisin açılmasıdır. Bunun için hayırseverlerden destek beklemekteyiz. Bize bir yer verildiği takdirde amacımız gerçekleştirmemiz daha kolay olmakta ve hizmet verebilmekteyiz.

TeleVİZYON Dergisi’nde ÇÖLYAK VE ÇÖLYAK DERNEĞİ

 

TRT tarafından yayınlanan TeleVİZYON Dergisi  Nisan Sayısında Esin Özalp tarafından hazırlanan Çölyak ile ilgili söyleşiye yer verilmiştir.Bu söyleşide Çölyaklıların karşılaştıkları    sorunlar dile getirilmiştir.

 

5 Nisan 2009 Pazar   ‘ÇÖLYAKLI GENÇLER TOPLANIYOR’

Çölyaklı gençler toplanıyor’ sloganıyla yola çıkarak gençleri ve kendini genç hissedenleri buluşturmak istedik. Amacımız gençlerin dernek faaliyetlerine katılımını sağlamak,yeni tanı konmuş çölyaklılara diyete uyum hakkında bilgiler vermek,sorunlarımızı paylaşıp çözümü bir olarak ‘biz’ olarak bulmaktı ve nitekim de amacımıza ulaştık.

 

19 Nisan  2009 Pazar 23 NİSAN NEŞE DOLUYOR İNSAN ETKİNLİĞİ

19 Nisan 2009 Pazar günü saat 11.00-15.00 ‘de Curcuna Partievi’nde gerçekleştirilmiştir.Ankara ve Ankara dışından katılan çölyaklılar Çölyak Derneği’nin düzenlediği “23 Nisan Neşe Doluyor İnsan” etkinliğinde hem çölyak hastalığının toplumumuzda bilinçlenmesini sağlamak için sorunlarını gündeme getirdiler hem de coşkuyla 23 Nisan’ı kutladılar. Curcuna Partievi’nin sponsorluğunda gerçekleşen etkinlikte çocuklar ve içindeki çocuğu büyütmeyen büyükler beraberce hem özel ürünlerinden oluşan zengin menü ile çölyaklıların yaratıcılıklarını sergilediler hem de şarkılarla, marşlarla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladılar.

 

30 MAYIS 2009 ÇÖLYAK DERNEĞİ III.GENEL KURULU

Yapılan Genel Kurul sonucunda;

2009-2011 Yönetim Kurulu Üyeleri

Başkan :Şebnem ERCEBECİ

Başkan Yardımcısı:Yasemin İÇOĞLU

Başkan Yardımcısı:Muhittin ÇEVİK

Genel Sekreter/Yazman:Nazan VAROL

Sayman :Nursel DEMİRCAN

Yedek Üyeler: Birgül AYDIN,Canan GENÇ, Dilek KAVRAZ,Esin ESEN, Erim ERİŞEN

Denetleme Kurulu Üyeleri

Başkan:Yasemin TÜRKMEN

Başkan Yardımcısı:Berrin YÜCESOY

Üyeler:Fatma VURGUN,Zerrin ONUR,Sevim BAŞKURT,

Yedek Üyeler: Safiye SALMAN,Seçil ÖZAYDIN, Halil YÜKSEL,Nalan CEYHAN,Özgüç TUNCER olarak belirlenmiştir.

 

7 HAZİRAN 2009 ÖZEL ARI OKULLARI “GELENEKSEL BAL GÜNÜ ŞENLİĞİ”

Özel Arı Okullarının düzenlediği bu etkinlikte  Çölyak Derneği olarak stand açılmış, çölyak tanıtılmış ve broşür dağıtılmıştır.

Arı Önokul tarafından elde edilen gelir derneğimize bağışlanmıştır.

 

17 HAZİRAN 2009  MAMAK PASTACILIK OKULU ÇÖLYAK PASTASI İLE TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

Çölyak Derneği olarak bu proje desteklenmiş ve ödül töreninde hazır bulunulmuştur.

14 AĞUSTOS 2009 TRT FM “GÜN BAŞLIYOR”PROGRAMI

Bu programda Çölyaklıların sorunları dile getirilmiştir. Özellikle de askerlik sorunu vurgulanmıştır.

 

10 EYLÜL 2009 TRT ANKARA RADYOSU SİVİL TOPLUMUN SESİ PROGRAMI

Bu programda, Çölyak Derneğinin faaliyetleri hakkında bilgi verilmiştir.

 

26 EYLÜL 2009 BİOCARD ÇÖLYAK TESTİ TANITIMI

İstanbul’da gerçekleştirilen etkinliğe Derneğimizi temsilen Nazan Varol ve  Nursel Demircan katılmıştır.

 

12 KASIM 2009 ÇÖLYAK DERNEĞİ 5 YAŞINDA

Çölyak Derneği 5. yaşına girmiştir.

 

23 KASIM 2009 YUVA MAYA’NIN DERNEĞİMİZİ ZİYARETİ

Yuva Maya’nın ürünleri tanıtılmış, uygulamalı olarak ürünler test edilmiştir.

 

13 EKİM 2009 ÇÖLYAK DERNEĞİ GLUTENSİZ YAŞAM GÜNLERİ

Sayın İlgili,

 

Çölyak Derneği olarak çölyaklılara hizmet vermek için yeni bir uygulama başlatmış bulunmaktayız.

Bu uygulama çerçevesinde aşağıda yer alan tarihlerde Derneğimizde Glutensiz Yaşam Günleri adı altında bir bilgilendirme programını uygulama kararı aldık. Belirlenen bu tarihlerde saat 13:00 – 17:00 arasında düzenli olarak yapılacak toplantılarda çölyaklıların teşhisi takiben glutensiz bir yaşama uyum sağlamaları için uygulamalı ekmek – çörek – tatlı yapımından, Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatlarına kadar birçok konuda çölyaklılara yardımcı bilgiler aktaracağız. Bu toplantılarımıza konuk edeceğimiz sektör temsilcileri tarafından ürün emniyetleri konusunda çölyaklıların en yetkili ağızdan bilgilendirilmesini sağlayacağız. Çölyaklı yaşama yıllardır uyum sağlamış olan birçok dernek üyemiz tecrübelerini ve bilgi birikimlerini yine bu toplantılar ile yeni çölyaklılara aktaracaklardır.

 

Biz kısaca Glutensiz Yaşam Günleri olarak isimlendirdiğimiz bu günlerimize her yeni teşhis edilen çölyaklının katılmasını istiyor, sizlerden teşhis edilmiş olan çölyak hastalarınızı bu toplantılarımıza yönlendirmeniz için destek bekliyoruz.

 

Yazısıyla tüm hastane ve eczaneler bilgilendirilmiş. Dernekteki faaliyetler iki yıl boyunca aralıksız olarak devam etmiştir.

 

2009 Yılı toplantı günleri:  Aşağıda yer alan Cumartesi günleri yapılacaktır.

 

2009 Ekim , 17, 31

 

2009 Kasım 14, 28

 

2009 Aralık 12, 26

 

30 ARALIK 2009” HOŞ GELDİN YENİ YIL”

Derneğimizde Yeni yılı karşılamak üzere bir parti düzenlenmiştir.

 

2010 “ÇÖLYAK TAKVİMİ” BASILDI

Çölyak tarifleri, çölyakla ilgili yararlı tariflerin bulunduğu takvimler basılarak, çölyaklılara ve ilgili yerlere dağıtılmıştır.

 

29 OCAK 2010 ÇÖLYAK TOPLANTISI

Antalya’da düzenlenen  toplantıya Derneğimizi temsilen Nazan Varol katılmıştır.

 

8 ŞUBAT 2010 BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ ANKARA GAZETESİ’NDE ÇÖLYAK

“Çölyak Hastalığı Nedir” adlı haberde çölyak ile ilgili açıklamamız yer almıştır.

 

13 ŞUBAT 2010 KRAL GÜLLAÇ DERNEĞİMİZİ ZİYARET ETTİ

Kral Güllaç tarafından üretilen glutensiz güllaç derneğimizde tanıtılmış, Kral güllaç’a bir plaket takdim edilmiştir.

 

23 MART 2010  BALIKESİR –EDREMİT” ÇÖLYAKLILARIN ÇARESİZLİĞİNE ÇARE BİZİZ “PROJESİ

Liselerarası Proje yarışmasında dereceye giren projeye destek verilmiş. Balıkesir’den gelen heyet derneğimizde ağırlanmış. Proje, yarışmada ikinciliği almıştır.

 

27 MART 2010 ABDİ İBRAHİM İLAÇ A.Ş. DERNEĞİMİZİ ZİYARET ETTİ

Bu ziyarette çölyaklılara faydalı olan Multibionta probiyotik ve glutensiz ilaçlar tanıtılmıştır.

 

2 MAYIS 2010 CURCUNA PARTİ EVİ’NDE MULTİBİONTA İLE ÇOCUK ŞENLİĞİ

Abdi  İbrahim İlaç A.Ş ‘nin sponsorluğunda çölyaklı çocuklar için şenlik düzenlenmiştir. Katkılarından dolayı firmaya bir plaket  sunulmuştur.

 

8 MAYIS 2010  YILIN ANNELERİ’Nİ SEÇTİK

 

2010 Yılının anneleri olan Yasemin Türkmen, Yasemin Yıldırım ve Yasemin İçoğlu’na plaketleri verilmiştir.

 

10-16 MAYIS 2010 BİOCARD TESTİ VE ÇÖLYAK TANITIM GÜNLERİ

AVM Migroslarda Çölyak standı açılmış. Çölyak ve biocard testi tanıtımı yapılmıştır.

 

19 MAYIS 2010 “ÇÖLYAKLI GENÇLER BİRARADA “ETKİNLİĞİ

Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Kızılay Mola Özsüt’te Çölyaklı Gençler toplanmıştır.

 

HAZİRAN- TEMMUZ 2010 “ÇÖLYAK YAZ OKULU”

Çölyak Yaz Okulu oluşturulmuş. Tatile gitmeyen çocuklarla dernekte etkinlikler düzenlenmiştir.

 

14 AĞUSTOS 2010 İFTAR YEMEĞİ

Dernek üyelerine bir iftar yemeği verilmiştir.

 

15 EYLÜL 2010 ÇÖLYAK İLKÖĞRETİM DERS KİTAPLARINDA

İlköğretim Genel Müdürlüğü Ders Kitapları ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Komisyona sunulan Çölyağı konu etme ve resimleme isteğimiz kabul edilmiştir. İlkokul 3. sınıf Hayat Bilgisi ve İlkokul 4. Sınıf Fen Bilgisi kitaplarında çölyak yerini almıştır. İlköğretim Genel Müdürlüğü’ne bir plaket takdim edilmiştir.

 

12 EKİM 2010 ÇÖLYAK MEDYA GAZETESİ’NDE

“Çölyak Hayat Bilgisinde İşlenecek” başlığıyla yer almıştır.

 

31 EKİM 2010 ÇÖLYAK DERNEĞİ ULUSAL TELEVİZYON’DA

Derneğimizde yapılan çekimlerle çölyaklıların sorunları ve özellikle de askerlik sorunu gündeme getirilmiştir.

 

12 Kasım 2010 ÇÖLYAK DERNEĞİ 6 YAŞINDA

Derneğimizin 6. doğum günü dernekte kutlanmıştır.

 

15 ARALIK 2010 ÇÖLYAK TAKVİMLERİMİZ BASILDI

2011 yılı takvimleri bastırılarak derneğimize gelmiş ve dağıtımına başlanmıştır.

 

7 OCAK 2011 TRT1  ANKARA RADYOSU’NDA ÇÖLYAK

TRT Ankara Radyosu “Paylaştıkça “Programında çölyak anlatılmıştır.

 

9 OCAK 2011 “ÇÖLYAK DERNEĞİ 2011’E MERHABA GECESİ

 

Kızılay’daki Türkiye İş Bankası’ndaki Lokalde yapılan geceye Hakan Arısoy Kukla tiyatrosu yaptığı gösterilerle renk katmıştır.

Kanaltürk gecemizi görüntülemiştir.

 

10 OCAK 2011 ÇÖLYAK DERNEĞİ KANALTÜRK HABERLERİNDE

2011’e Merhaba Gecesi Kanaltürk Haberlerinde yer almıştır.

 

12 OCAK 2011 ÇÖLYAK ALYA DERGİSİ’NDE

Çölyak Nedir ? adlı yazımız dergide yer almıştır.

 

15 OCAK 2011 GLUTENSİZ TARİFLER KİTABI

Bu kitaba Derneğimiz bir sunuş yazısıyla katkıda bulunmuştur.

 

31 OCAK 2011  HABERTÜRK GAZETESİNDE ÇÖLYAK HABERİMİZ

“Milyonlarca Kişinin Hayatını Etkiliyor”başlıklı haber yer almıştır.

 

1 ŞUBAT 2011 BUGÜN GAZETESİNDE ÇÖLYAK HABERİMİZ

“Çölyak Hastalarının Gluten Sınavı” başlıklı haber yer almıştır.

 

 

5 MART 2011ÇÖLYAK DERNEĞİ YUVA MAYA’NIN ETKİNLİĞİNDE

İstanbul’daki Yuva Maya’nın tesislerinde yeni ürünler tanıtılmıştır.

Özellikle de Vitasafe  unlarından ekmek, revani, pasta vb. yapımı gerçekleştirilmiştir.

Bu etkinliğe Derneğimizi temsilen Nursel Demircan katılmıştır.

 

16 MART  2011 VATAN GAZETESİ’NDEKİ HABERİMİZ

“Çölyak ve PKU Hastaları Dikkat”başlıklı haber yer almıştır.

 

17 MART 2011 SABAH GAZETESİ’NDEKİ HABERİMİZ

“Çölyaklılar Endişeli “ başlığı ile SGK ile ilgili sorun belirtilmiştir.

 

22 MART 2011TÜRKİYE ECZACILAR BİRLİĞİ ,PKU VE ÇÖLYAK DERNEĞİ İLE BASIN TOPLANTISI

SGK ürün ödemeleri ile oluşan sorun Basın mensuplarına aktarılmıştır.

 

23 MART 2011 HABERTÜRK GAZETESİNDE ÇÖLYAK

“Eczacı ve Hasta Derneklerinden SGK’ya Uyarı “başlığıyla Basın toplantımıza yer verilmiştir.

 

23 MART  HÜRRİYET GAZETESİNDE ÇÖLYAK

“Üretim Merdiven Altına Girecek”başlıklı haberimiz yer almıştır.

 

 

23 MART 2011 SABAH GAZETESİ’NDE ÇÖLYAK

“Çölyaklılar İsyanda , Çölyaklı Hastalar SGK’ya Tepkili”başlıklı haberimiz yer almıştır.

 

25 MART 2011 ARI ÖZEL OKULLARI  KERMESİ VE RESİM SERGİSİ AÇILIŞI

Bu serginin açılışına Çölyak Derneği olarak katılınmış ve Dernek Başkanı bir konuşma yapmıştır.Satıştan elde edilen gelir Çölyak Derneği’ne bağışlanmıştır. Arı Özel Okullarına bir plaket verilmiştir.

 

2 NİSAN 2011 ÇÖLYAK DERNEĞİ’NDE KEÇE SANATIMIZ

Çölyaklı çocuklara keçeden top yapımı Keçe ustası Yaşar Cengiz Çınar tarafından öğretilmiştir.

 

10 NİSAN 2011 AKSİYON DERGİSİ’NDE ÇÖLYAK

Çölyak ile ilgili röportaja yer verilmiştir.

 

24 NİSAN 2011 “23 NİSAN NEŞE DOLUYOR İNSAN” ETKİNLİĞİ

Kızılay Selanik Caddesi’ndeki Flamingo Pastanesi’nde bir etkinlik düzenlenmiştir. 23 Nisan Bayramı kutlanmıştır. Glutensiz ürünler özellikle de hamburger, pizza ve de pasta sunulmuştur. Flamingo Pastanesi’ne bir plaket takdim edilmiştir. Bu etkinlikten sonra Flamingo Pastanesi her Pazartesi glutensiz kuru ve yaş pasta imalatına başlamıştır.

 

7 MAYIS 2011 “YILIN ANNELERİ ETKİNLİĞİ

2011 Yılının anneleri seçilen Zerrin Onur, Hamide Göktaş, Elif Güler, Fatma Çevik, Meltem Şimşek, ve Yurdagül Erer’e plaketleri sunulmuştur. Ayrıca 9 Mayıs Dünya Çölyak günü için özel olarak yaptırılan dernek şapkaları dağıtılmıştır.

 

9 MAYIS 2011 DÜNYA ÇÖLYAK GÜNÜ KUTLU OLSUN

Çölyağı tanıtıcı  bilgiler verilmişti

 

26 MAYIS 2011 SABAH GAZETESİ’NDE ÇÖLYAK

SGK ödemelerindeki sorun dile getirilmiştir.

 

29 MAYIS 2011 ÇÖLYAK DERNEĞİ 4. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

4.Olağan Genel Kurulumuz başarıyla sonuçlanmış. 2011-2013 dönemi yönetim ve denetleme kurulu asıl ve yedek üyeleri seçilmiştir. Buna göre ;

YÖNETİM KURULUŞebnem ERCEBECİ(Başkan) Yasemin İÇOĞLU(Başkan Yard.)Muhittin ÇEVİK(Başkan Yard.)Nazan VAROL(Genel Sekreter,Yazman)Nursel DEMİRCAN(Sayman)Meltem ŞİMŞEK (Yedek Üye)

Erim ERİŞEN(Yedek Üye)Dilek KAVRAZ(Yedek Üye)Esin ESEN(Yedek Üye)Özgüç TUNCER (Yedek Üye) DENETLEME KURULU Yasemin TÜRKMEN(Başkan)Zerrin ONUR(Başkan Yard.)Berrin YÜCESOY(Üye)Fatma VURGUN (Üye)Metin ERDEM(Üye)Arzu ARAL(Yedek Üye)Betül ÇELİK(Yedek Üye)Emine ŞENTÜRK(Yedek Üye)Canan GENÇ(Yedek Üye) Birgül AYDIN(Yedek Üye)

6 HAZİRAN 2011 ÇÖLYAK DERNEĞİ SABAH GAZETESİ’NDE

Çölyaklı Çocuklar SGK Mağduru adlı haber Sabah Gazetesi’nde Yayımlandı.

11 HAZİRAN 2011 ÇÖLYAK DERNEĞİ KANAL B TELEVİZYONU’NDA

Kanal B Televizyonu   çölyaklıların  sorunları için haber yaptı.  Ana haber bülteninde yayımlandı.

15 TEMMUZ 2011 ÇÖLYAK DERNEĞİ CARGİLL DERGİSİNDE

Cargill Haberler  Dergisi’nde “Meğer Çölyak mışım “adlı röportaj yayımlandı.

18 -24 Temmuz 2011 ÇÖLYAK YAZ OKULU

Derneğimiz tarafından Yaz Okulu hazırlanmış   ve aşağıdaki program başarıyla uygulanmıştır.

18 Temmuz Pazartesi

Atatürk Orman Çiftliği ve Hayvanat Bahçesi

19 Temmuz Salı

Anadolu Medeniyetleri  Müzesi ve Kale Gezisi

20 Temmuz Çarşamba

Tabiat Tarihi Müzesi

21 Temmuz Perşembe

Anıtkabir ve Hamamönü

22 Temmuz  Cuma

Uygulamalı El Sanatları

 

23 Temmuz Cumartesi

Dernekte yemek yarışması

(Çölyaklı küçük aşçılar yarışıyor)

24 Temmuz Pazar

Gençlik Parkı ve Flamingo Pastanesi’nde Kapanış Kokteyli

28 TEMMUZ 2011 GIDA KODEKSİ İÇİN GÖRÜŞ SUNULDU

GLUTEN İNTOLERANSI OLAN BİREYLERE UYGUN GIDALAR TEBLİĞİ ile ilgili görüş sunuldu.

13 AĞUSTOS 2011 İFTAR YEMEĞİ

Çölyaklılara dernek olarak bir iftar yemeği verildi.

25 AĞUSTOS 2011 İTALYANLAR ÇÖLYAK DERNEĞİ’NDE

Prof. Dr. Aydan Kansu ve ekibinin davetlisi olarak Türkiyedeki  çölyaklıları incelemeye gelen İtalyan Heyetine gerekli bilgiler verildi.  Çölyak ürünleri ve Türk yemekleri  tanıtıldı.

25 Ekim 2011 BEŞLER GLUTENSİZ MAKARNA TANITIMI

Beşler Makarna’nın  tanıtımı yapıldı. Ulusal TV Haber bülteninde yayımlandı.

Dünya Makarna günü etkinliğine katılındı. Bakan Mehdi Eker’e çölyak hakkında bilgi verildi.

12 KASIM 2011 DERNEĞİMİZ 7 YAŞINDA

Çölyak Derneği’nin 7. Kuruluş Günü Kutlandı.

1 ARALIK 2012 DERNEKTE GLUTENSİZ AŞURE GÜNÜ

Dernekte glütensiz aşure pişirilerek dağıtılmıştır.

 

4 OCAK 2012 TÜRK GIDA KODEKSİ GLUTEN İNTOLERANSI OLAN BİREYLERE UYGUN GIDALAR TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Derneğimiz   tarafından da görüş bildirilen tebliğ Resmi Gazetede yayımlandı. Bu Tebliğin amacı, gluten intoleransı olan bireylerin özel beslenme ihtiyaçlarının sağlanması için özel olarak formüle edilen, işlenen veya hazırlanan özel beslenme amaçlı gıdaların tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, hazırlama, işleme, muhafaza, depolama, taşıma ve pazarlamasını sağlamak üzere özelliklerini düzenlemektir. Uygulamaya geçirilmesi tek temennimizdir.

17 OCAK 2012”  2012’YE MERHABA GECESİ  “

İnşaat Mühendisleri Odası Lokalinde 2012’ye Merhaba Gecesi düzenlendi. Müzik, eğlence, kukla ve palyaçolar eşliğinde, glütensiz bir yemek yendi.

5 ŞUBAT PAZAR 2012 YÖNETİM VE DENETLEME KURULU GENEL TOPLANTISI

Derneğimizin genel durumunu değerlendirmek, derneğimizle ilgili sorunları paylaşmak ve de işbölümü yapmak üzere yönetim ve denetleme kurulu üyeleriyle  toplantı yapılmıştır.

15 ŞUBAT 2012 HAYAT TV ÇÖLYAK DERNEĞİ’NDE

Çölyağı ve çölyak sorunlarını ve Çölyak Derneği’nin faaliyetlerini konu alan bir belgesel çekilmiştir.

10 MART 2012 MADER TANITIMI

Bakanlık onaylı ilk glütensiz ürün MADER’in  tarhana,erişte ve köfte harcı tanıtımı yapılmıştır.

14 MART 2012 ÇÖLYAK DERNEĞİ

Çölyak Derneği Başkanı Şebnem Ercebeci Çınar TRT Ankara Radyosu  Radyo 1 ” Hayat Sahnesi” Programında  çölyak ve  çölyaklıların askerlik problemi  üzerine konuşma yapmıştır.

22 MART 2012 ÖZEL MURADİYE FEN LİSESİ’NİN ÇÖLYAK PROJESİ

Ankara Özel Muradiye Fen  Lisesi’nin derneğimizle beraber yürüttükleri ÇÖLYAK projesi TUBİTAK tarafından dereceye girerek sergilenmeye hak kazanmıştır. 21-22 Mart günlerinde Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü B Blok / Beşevler’de proje sergilenmiştir

30 MART 2012  ARI ÖZEL OKULLARI KERMESİ

Arı Özel Okullarının Gordion AVM ‘de Gerçekleşen 13. Görsel Şenliği’ne katılınmış,  Çölyak ile ilgili konuşma yapılmış . Şenlikten elde edilen gelir derneğimize bağışlanmıştır. Okula çölyağa gösterdikleri ilgi ve duyarlılıktan ötürü bir plaket sunulmuş Okul öğretmenlerine çölyak  ile ilgili bir seminer verilmiştir.

9 NİSAN 2012 ÇÖLYAK ve GLUTENSİZ HAYAT BELGESELİ

Çölyaklı Gözde İslamoğlu tarafından hazırlanan çölyak konulu belgesel için Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden destek istenmiş ve başvurusu yapılmıştır.

14 NİSAN 2012 CAFE S İLE İLGİLİ KARARIMIZ

Cafe S yeniden üretime geçmiştir. Cafe S ‘in ilk açıldığı zamanlarda   Dernek olarak denetimimizi ve onayımızı Kurulu’nun yaptığı toplantı sonucunda  14 Nisan 2012 tarihli kararı  ile oybirliğince kabul edilmiştir.  Cafe S’e bugüne kadar yaptıklarından dolayı teşekkür ediyor, yolları açık olsun diyor, saygılarımızı sunuyoruz. yapmış, onaylamış, plaketimizi sunmuştuk. Dernek Başkan Yardımcımız Muhittin Çevik bizzat yerinde görmüş denetlemiş, onaylamıştı. Cafe S ‘in  sahibi  Ahmet Mesut Topaloğlu  ile denetimi yapılan yerin arasındaki ortaklığın bozulması derneğimizi  ilgilendirmez. Ancak, Cafe S’in bu yeni yapılanmaya hazırlanma sürecinde ısrarla ürün yapmaya denetimsiz ve de çölyağa uygun olmayan bir şekilde devam etmesinden dolayı başta yönetim kurulu ve denetleme kurulu olmak üzere  bizleri rahatsız etmiş, güvenimizi sarsmıştır. Paylaşım sitelerinde gördüğümüz üzere çölyak ürünleri yapılmaktadır. Ancak, kendileri  tarafından bizlere yeni yapılanma olana kadar imalatı durdurma sözü verildiğinden ve bu sürede de çölyak  ürünleri yapılmaya devam ettiğinden dernek olarak desteğimiz durdurduk. Çölyak öyle hafife alınacak bir hastalık değildir. Sunulan ürünlerin bizim denetim yaptığımız yer ile ilgisi olmadığından ve de testini yapmadığımızdan dolayı özellikle dernek olarak hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz. Bizlerin sağlığı ile kimsenin oynamasına izin veremeyiz. Çölyağı  bilmeyen bir toplumda yaşıyoruz. Daha çölyağı tam olarak bilmeyen kişilerin ürün üretmesinin zaman alması gerektiği inancını taşıyoruz. Takdir edersiniz ki bu durum çok sorumluluk ister. O yüzden özellikle DERNEK ÜYELERİMİZİ ürünler ile ilgili olarak  uyarırız.   Artık dernek olarak aldığımız karara göre yakınından biri çölyak  ya da kendisi çölyak olan kişilerin girişimlerini destekleyeceğiz. Durumu özellikle çölyak kamuoyuna duyururuz. Bizler CAFE S ile ilgili olarak kişilerin kendi denetimine bırakıyoruz. Dernek olarak bu sorumluluğu kabul etmiyoruz. Cafe S ile ilgili olarak her çölyaklının kendisinin denetim yapmasını öneriyoruz. Derneğimizin bu işletme ile artık bir ilgisi kalmamıştır. Bu durum,  20 kişilik yönetim ve denetleme kurulunun ortak kararıdır.

21 NİSAN 2012 GLUTENSİZ A’DA 216 DERNEĞİMİZDE

İstanbul’da faaliyet gösteren Glutensiz a’da 216 Derneğimizde tanıtım yapmışlardır. Tülin Ünal ve Umut Aksoy birebir çölyakla yaşayan iki girişimcidir. Tanıtımlarını ve projelerini bizlerle paylaşmışlar, çocuklara kendi hazırladıkları pasta ve kurabiyeleri sunmuşlardır.

23 NİSAN 2012” ÇÖLYAK DERNEĞİ 23 NİSAN’DA TBMM KURTULUŞ SAVAŞI MÜZESİ’NDE “ETKİNLİĞİ

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Ulusta’ki TBMM ilk binasındaki Kurtuluş Savaşı Müzesi’nde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanmıştır. Kurtuluş Savaşı Müzesi ziyaret edilmiş, Müze bahçesinde uygulamalı olarak Keçe, Hat, Mozaik ,Ebru vb. Uygulamalı El Sanatı Çalışmaları ustalar eşliğinde çocuklar tarafından öğrenilmiştir. Daha sonra Flamingo Pastanesi’nde 23 Nisan Özel Pastası kesilmiştir.

12 MAYIS 2012 ÇÖLYAK DERNEĞİ 2012 YILIN ANNELERİ TÖRENİ
1. Meryem İSLAMOĞLU(Derneğimizin kurucu üyesi, çölyaklı Gözde’nin annesi)
2. Nazan Varol (Derneğimizin kurucu üyesi ve tüm çölyaklıların annesi)
3. Sevim BIYIKLI (Çölyaklı Sude Selin’in annesi)

  1. Aysun BALKAN(Çölyaklı Irmak’ın annesi)
    5. Nurcan ÇİÇEK (Çölyaklı Emre’nin annesi)
    6.Mehtap AKSOY(Çölyaklı Başak’ın annesi)
    7.Elif AKBULUT(Çölyaklı Mertcan’ın annesi seçilerek plaketlerini derneğimizde yapılan törenle plaketleri verilmiştir.

23 HAZİRAN 2012 ÇÖLYAK DERNEĞİ YILIN BABALARI

İlk kez Dernekte yılın babaları seçilmiş ve  Taner Şimşek, Metin Erdem, Yavuz İçoğlu  ‘na  plaketleri sunulmuştur.

6 HAZİRAN 2012 TRT VİZYON DERGİSİ ÇÖLYAK RÖPORTAJI

Esin Özalp tarafından hazırlanan yazıda çölyak  restaurantları  ile ilgili görüş bildirilmiştir.

7 AĞUSTOS 2012 TRT OKUL’DA ÇÖLYAK PROGRAMI

Çölyak Derneği Başkanı Şebnem Ercebeci Çınar TRT  Okul (Ramazan Özel Programı) ‘un konuğu olmuş, ÇÖLYAK hakkında bilgiler vermiştir.

 

26 AĞUSTOS 2012 GLUTENSİZ YAŞAM NİLAY AKÇELİK TANITIM GÜNÜ

Kahvecı Hacıbaba’da Glutensiz Yaşam koçu Nilay Akçelik tarafından yapılan ürün tanıtımına dernek olarak katılınmıştır.

28 AĞUSTOS 2012 ÇÖLYAKLILAR ASKERLİK SORUNU

Konu ile ilgili ilgili yerlere broşürler gönderilmiş, dilekçeler yazılmıştır.

15 EYLÜL YAZA VEDA SONBAHAR’A VE OKULA MERHABA ÇÖLYAK  PİKNİĞİ

TİGEM  Atatürk Orman Çiftliği Tesislerinde 50 Kişilik bir piknik Gerçekleştirilmiştir.

18 -21 EKİM 2012 TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ KONGRESİ

Çölyak Derneği olarak Türk Eczacılar Birliği’nin davetiyle 18-21 Ekim Sağlıkta Değer, Sağlık Herşeye Değer adlı Türk Eczacılar Kongresine katılınmıştır .Rixos  Otel-Kavaklıdere B3 katındaki tanıtım standımız açılmış,çölyak testi yapılmış, Türkiye’deki diğer sivil toplum örgütleri ile beraber 4  gün boyunca tanıtımımızla beraber Çölyak ile ilgili bir sunum gerçekleştirilmiştir.

12 KASIM 2012 DERNEĞİMİZ 8 YAŞINDA

Çölyak Derneği 8. yılına girmiştir.

17 KASIM 2012 ÇÖLYAK DERNEĞİ “ÇÖLYAKLA YAŞAMAK” adlı RESİM YARIŞMASI

Derneğimiz tarafından gerçekleştirilen çölyaklı çocuklar arasında düzenlediğimiz “Çölyakla Yaşamak” adlı resim yarışması sonuçlanmış. Buna göre Birinci :Gizem Nur Karaca-Mersinİkinci:İrem Şimşek-Ankara Üçüncü : Batuhan Göktaş-Ankara Juri Özel Ödülü :Ataberk Erer olarak belirlenmiş ,ödül ve plaketleri törenle sunulmuştur.

27 KASIM 2012 ÇÖLYAKLI KÜRŞAT’A YARDIM KAMPANYASI

Öğretmen Tümay Kınacı tarafından yardıma ihtiyacı olduğu bildirilen Kürşat Yıldız için kampanya başlatılmış.Valilik ve belediye desteği istenmiş. Derneğimiz tarafından yapılan öncülük sayesinde Kürşat’a aylık bağlanmış ve ürün desteği sağlanmıştır.

30 ARALIK 2012 ÇÖLYAK DERNEĞİNDE YILBAŞI

Dernekte yeni yıl kutlanmış, yeni yıl pastası kesilmiş ve iyi dileklerde bulunulmuştur.

7 OCAK 2013 H.Ü.BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜNDE ÇÖLYAK DERSİ

Derneğimizin Onur Üyesi Prof. Dr. Gülden Köksal’ın son dersinde çölyak anlatılması sebebiyle derse davet edilmiş ve derneğimizin çalışmaları hakkında bilgiler verilmiştir.

24 OCAK 2013 LEONARDAO DA VİNCİ HAREKETLİLİK PROJESİNDE ÇÖLYAK

AB Ülkelerinde Kullanılan Yemek Süsleme Tekniklerinin Araştırılması, Ülkemizde Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanında Mesleki Eğitim Veren Okullara Yönelik Modüler Eğitim Programlarının Hazırlanması Proje başlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projelerinde Paydaş olarak Keçiören Kız Teknik Meslek Lisesi ile beraber yer almıştır. Başvuru yapılmıştır.

30 OCAK 2013 TRT ANADOLU HAYATIN RENKLERİ PROGRAMI

TRT ANADOLU “Hayatın renkleri programında Çölyak ve Derneğimiz konuk edilmiştir. Dernek Başkanı Şebnem Ercebeci Çınar, Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Şimşek ve kızı çölyaklı   İrem Şimşek’in katıldığı  programda özellikle sorunlarımız gündeme getirilmiştir.

9 ŞUBAT 2013 LAHMACUN GÜNÜ

Üyelerimizin özel isteği üzerine bir kebapçı ile anlaşıldı. Yönetim ve denetleme kurulumuzdan görevli arkadaşlar bizzat yerinde yapım aşamasında yanında durarak lahmacunlarımızı yaptırmışlardır

16 ŞUBAT 2013 DERNEKTE GLÜTENSİZ PİZZA GÜNÜ

Çocuklar için glütensiz pizza hazırlanarak ,sunulmuştur.

23 ŞUBAT 2013 Dernekte GLUTENSİZ SİMİT GÜNÜ

Dernekte glütensiz simit yapılarak, tarifi verilmiş ve ikram edilmiştir.

11 MART 2013 ÇÖLYAK DERNEĞİ EMEK LİONS KULUBÜ TOPLANTISINDA

Emek Lions Kulubünün davetlisi olarak Şebnem Ercebeci Çınar’ın katıldığı toplantıda çölyak hakkında bilgiler verilmiş, konu ile ilgili film gösterilmiş. Çölyaklı sorunları gündeme getirilmiştir.

13 MART 2013 ÇÖLYAK DERNEĞİ UÇUŞ NOKTASI DERGİSİ’NDE

Siz ekmek Yiyememek Ne Demektir Bilir misiniz? adlı çölyak ve derneğimiz ile ilgili yazı DHMİ Dergisi Uçuş Noktası’nın Mart Sayısında Yayımlanmıştır.

23 MART 2013 “EN İYİ GLUTENSİZİ BEN YAPTIM” YARIŞMASI

Dernekte üyeler arasında gerçekleştirdiğimiz en iyi glütensiz ürün yarışmasında 1. Sultan Bütün 2. Hamide Göktaş 3. Hatice Kılıç olmuştur. Birincilik ödülü   Mikser İkincilik ödülü mutfak robotu üçüncülük ödülü olarak Pasta Servisi kazananlara sunulmuştur.

5 NİSAN 2013 ÇÖLYAK DERNEĞİ YÜCE FEN KOLEJİNDE

Yönetim Kurulu Üyemiz Meltem Şimşek’in katılımıyla Yüce Fen Kolejinde öğrencilere ve öğretmenlere çölyak ve derneğimizle ilgili bilgiler sunulmuştur.

23 NİSAN  2013 ÇÖLYAKLI ÇOCUKLAR ATAMIZIN HUZURUNDA

Çölyaklı çocuklar ve aileleri 23 Nisan’da Anıtkabir’i ziyaret etmişler. Flamingo Pastanesinde hamburger yiyerek bayramlarını kutlamışlardır.

4 MAYIS 2013 TRT “BİR HABERİM VAR” PROGRAMI DERNEKTE

Dernekte çekimler yapıldı.Çölyak ile ilgili sorular cevaplandırıldı. Aileler ve çocuklarla çölyak hakkında röportaj yapıldı.

9 MAYIS 2013 ÇÖLYAK DERNEĞİ SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA

Sağlık Bakanlığı tarafından çölyak ve sorunları ile ilgili görüşmek üzere davet edildik .Derneğimizi temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Meltem Şimşek ile görüşmeye gidildi. Yapılan toplantı sonucunda sorunlarımız teker teker dile getirildi. Sağlık Bakanlığı ile ortak düzenleyeceğimiz bir kampanya ile Çölyağın ele alınacağı vurgulandı. Bugünden itibaren Sağlık Bakanlığının web sayfasından çölyak ile ilgili bilgiler görebilirsiniz. Daire Başkanı Uzman Dr. Nazan Avcı’nın talimatlarıyla düzenlenecek olan çölyağa özel linkte ilgili bilgiler ve firmaların isimleri olacak. Glutensiz listeler yayımlanacak. Ayrıca glutensiz üretim yapan restaurant ve cafelere de yer verilecek. Görüşmelerimiz olumlu. Özellikle sayımızın net olarak belirlenmesi için çalışmalara ağırlık verilecek. Umarımız tüm dileklerimiz ve isteklerimiz çölyak adına gerçekleşir.

9 MAYIS DÜNYA ÇÖLYAK GÜNÜ’NDE BATIKENT CARREFOUR’DA BİOCARdD ÇÖLYAK TESTİ YAPILDI

9 Mayıs Çölyak Gününde afişleri,pankartları ve tüm çalışanlarıyla çölyaklıların hizmetindeydi. Herkes çok ilgili ve bilgilenme istekliydi. Standa gelenler sıraya girerek çölyak testi oldular ve sorularına cevap aradılar. Kimileri ilk kez duyuyordu. Kimileri kulaktan dolma bilgiye sahipti. Sabah saat 10.00 dan akşam 18.00’e kadar 200 adet test yapıldı. Yüzlerce kişiye çölyak anlatıldı. Broşürler sunuldu. 200 kişide 2 kişide çölyağa rastladık.

11 MAYIS 2013 ÇÖLYAK DERNEĞİ “YILIN ANNELERİ

Selda ATASOY(Çölyaklı Sena Nur’un annesi)

Nurcan BOZ(Çölyaklı Selin’in annesi

Şeyda ÇOBAN(Çölyaklı Mert’in annesi)

Fadime DANACI(Çölyaklı Şevval’in annesi)

Hatice KILIÇ(Çölyaklı Yağmur’un annesi)

Mehtap ÖZYOLU(Çölyaklı Sude ile Buse’nin annesi)seçilmiştir. Yılın anneleri plaketlerini 11 Mayıs Cumartesi günü saat :14.00’de derneğimizde düzenlenen törenle almışlardır

25 MAYIS 2013 ÇÖLYAK DERNEĞİ 5. GENEL KURULU YAPILDI

Flamingo Pastanesi’nde yapılan Genel kurulda yeni yönetim ve denetleme kurulu üyeleri belirlenmiştir.

Buna göre;Yönetim Kurulu: ŞEBNEM ERCEBECİ ÇINAR(Başkan)YASEMİN İÇOĞLU(Başkan Yardımcısı )NAZAN VAROL(Başkan Yardımcısı)MELTEM ŞİMŞEK (Sayman)NURSEL DEMİRCAN KALAYCIOĞLU(Genel Sekreter)Yedek Üyeler :ESİN ESEN, ERİM ERİŞEN,SEVİM BIYIKLI,MUHAMMED  BİRBİLEN, AHMET NURİ MİRASGELDİ  Denetleme Kurulu :YASEMİN TÜRKMEN (Başkan) MUHİTTİN ÇEVİK(Başkan Yardımcısı)ZERRİN ONUR(Üye)BERRİN YÜCESOY(Üye)METİN ERDEM(Üye)Yedek Üyeler :FATMA VURGUN ,EMİNE YERTÜRK,HAMİDE GÖKTAŞ,HATİCE KILIÇ,MEHTAP AKSOY olarak belirlenmiş ve 2013-2015 yılında yapılacak olan faaliyetler tespit edilmiş öneriler kaydedilmiştir.

22 HAZİRAN 2013 CAFE GLUTEN FREE DERNEĞİMİZDE

Cafe Gluten Free Genel Müdürü Nilay Akçelik İzmitt’ten gelerek hem tanıtım hemde çölyak ürünleri satışını yapmıştır.

27 EYLÜL 2013 DERNEĞİMİZ “ZEKAM SENİN ELİNDE” OYUNUNDA

PKU VE Çölyak hastalığının tanıtıdığı oyun  Hacettepe M Salonunda üyelerimizle izlenmiştir.

1,2,3,5,7 EKİM 2013 ÇÖLYAK DERNEĞİ RADYO 1 “HEPİMİZ BİRAZ FARKLIYIZ” PROGRAMINDA

5 er dakikalık spotlar halinde çölyak röportajımız hiç kesilmeden programda yer almıştır.

9 EKİM 2013 ÇÖLYAK SORUNLARI TRT GAP’ta

TRT GAP “Hayatın Renkleri” programında çölyak sorunları anlatılmıştır.

12 KASIM 2013 ÇÖLYAK DERNEĞİ 9 YAŞINDA

Derneğimizin 9. Yaş günü kutlaması dernek merkezinde gerçekleştirilmiş ve çölyak pastamız hep beraber kesilmiştir.

13 ARALIK 2013 ÇÖLYAK DERNEĞİ A.Ü SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE

A.Ü Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğrencileri çölyağı sunum konusu olarak seçerek derneğimizde çalışmalarda bulundular. Hemşire adaylarının bu sunumuna dernek olarak katıldık ve konuşma yaptık .

24 ARALIK 2013 ÇÖLYAK DERNEĞİ PROJE PAZARINDA

ATO Congresium’da Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Proje Pazarına Mamak Pastacılık Okulunun Standında dernek olarak yer alındı. Bakan,Milli Eğitim Müdürü ve diğer katılanlara çölyak tanıtılarak çölyak pastası ikram edilmiştir.

5 OCAK 2014 ANKARA’DA ÇÖLYAK DOSTU RESTORAN HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Balgat Ziya bey cad. TATO RESTORAN çölyak menüsü ile çölyaklılara hizmet vermeye başladı. Çölyak Derneği tarafından çölyakla ilgili tüm bilgiler restoran personeline öğretildi.Konu ile ilgili bilgilendirilmeli sağlandı.Her gün her saat çölyaklılara hizmet veren bu restoranda glütensiz lahmacun, pide ve kebaplar bulunmaktadır.

26 OCAK 2014 TATO RESTORAN’DA GLUTENSİZ LAHMACUN ETKİNLİĞİ

Tato Restoranda Glutensiz lahmacun etkinliği düzenlenmiş ve restoran’a çölyaklılara katkılarından dolayı plaket verilmiştir.

1 MART 2014 MAVİ KAPAK KAMPANYASINA 200 KİLO KAPAK İLE KATILDIK

İhtiyacı olan çölyaklılara ekmek katkısı sağlamak amacıyla Nilay Akçelik tarafından başlatılan kampanyaya dernek üyelerimiz de katılmıştır. Toplanan kapaklar teslim edilmiştir.

Yaptığımız faaliyetlerden de anlaşılacağı üzere amacımız çölyağı tanıtmak, üyelerimizi, çölyak ile ilgili bilgilendirmektir. Bu sebeple her Cumartesi saat:13.00-16.00 Toros sok. 13/2 Sıhhıye’deki dernek adresimizde toplanıyoruz. Yeni çölyaklıları bilgilendiriyor, dostluklarımızı pekiştiriyor ve de toplumda bizler de varız diyoruz. SGK, Genel Kurmay Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı, TBMM gibi makamlara dilekçelerimizi sunduk. Sunmaya da devam edeceğiz. Birlik olduğumuz sürece sorunlarımızı aza indirebiliriz. Çözümlerini birlikte ararız. Bu sebeple Derneğimizin etkinliklerine, duyurularına ilgi göstermenizi rica ederiz. Bir elin nesi var iki elin sesi var sözünden hareketle bireysel değil toplu olarak sesimizi duyurmaya çalışmalıyız. İnternet ortamındaki yazışmalara, sorun çözümlerine, doktor gibi bilgi vermelere ya da yorum da bulunmaya dernek olarak karşıyız. Dernekçilik yüz yüze konuşarak, birbirini tanıyarak ve de özellikle çocukların bir araya gelerek sosyalleşmesiyle amacına yönelik çalışmaları hedefler. Bu sebeple dernek yönetiminden ve de denetiminden geçen çölyaklı birey glütensiz yaşama daha iyi uyum sağlar. Çoğu firmadan bilgileri bireysel değil dernek olarak istediğimizde yanıt alabiliyoruz. Bu sebeple derneğimizin denetimde ve kontrolünde olan her şeyi gönül rahatlığıyla benimseyebilirsiniz. Unutmamalıyız ki bizler her birimiz çölyağı birebir yaşayan ve de canı gönülden hisseden bireyleriz. Deneyimlerimizi paylaşmak, 2004’ den bu yana sürdürdüğümüz mücadelemizi devam ettirmek için buradayız. Gücümüz yettiğince de  yardıma ve desteğe  hazırız. Çölyak Derneği Dostluk+Arkadaşlık+İyi niyet+glütensiz diyet ile  varız. Saygılarımızla… ÇÖLYAK DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

67-GLUTENSİZ PASTA 6-2005'DE DERNEĞİMİZİN İLK GENEL KURULU YAPILDI 8-TVDE ÇÖLYAĞI ANLATTIK 9-GENEL KURULLARIMIZI YAPTIK 35 4 18-ATAMIZI ZİYARET ETTİK 10-HER HAFTA DERNEKTE GLUTENSİZ EKMEK YAPIMINI ÖĞRETTİK 29-ÇÖLYAK PASTANEMİZ DE VAR ARTIK 27-ÇÖLYAK GECELERİ YAPTIK 26-GEZİLER DÜZENLEDİK 12-PASTACILIK OKULLARINDA DERSLERE KATILDIK 19-HER İLDEN TOPLANDIK 20-BİZE DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİK 24-PROJELERE DESTEK VERDİK 35 3-ÇÖLYAK DERNEĞİ'NİN AMACI

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir