Bugün ne pişirelim?

BUGÜN GLUTENSİZ NE PİŞİRELİM ?

YAYLA ÇORBASI

Malzemeler

3 su bardağı yoğurt

5 su bardağı su

Yarım su bardağı pirinç

Tuz

Üzeri için:

1 yemek kaşığı BECEL margarin

1 çay kaşığı kuru nane

Hazırlanışı: Yoğurt, pirinç, tuz ve su derin bir tencereye alınır ve yüksek ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve pirinçler yumuşayana kadar pişirilir Bir tavada becel yağ eritilir ve kuru nane kavrulur. Kaynayan çorbanın üzerine ilave edilir. Tuzu ve gerekirse suyu ayarlanır. Afiyet olsun.

PATATES MANTISI

  • 5 adet orta boy patates
  • maydanoz
  • nane
  • dereotu
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber

Üzeri için:

  • yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • toz kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak

Patatesleri haşlayıp soğutalım. Maydanoz, nane , dereotunu ince doğrayıp patatese ilave edelim. Tuz, pul biber, karabiber ilave edip yoğuralım. Fındık büyüklüğünde toplar yapıp servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim. Yağı kızdırıp biber ilave edelim ve patateslerin üzerine gezdirelim. Afiyet olsun…

DONDURMALI İRMİK HELVASI

  • 500g glütensiz irmik
  • 1 paket margarin (250g)

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker

 

  • Süt, su ve şekeri küçük bir tencereye alın, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Kaynamasına gerek yok şeker erise yeterli gelecektir. Sonra ocağı kapatarak irmiği kavurmaya başlayabilirsiniz.
  • İrmiği rahatça kavurabileceğiniz bir tencereye margarini alın ve eriyene kadar bekleyin. Margarin eridikten sonra irmiği ilave edin, tahta bir kaşık ile irmiğin rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun.  Şerbeti üzerine dökün .Sonra 6-7 dk kadar karıştırarak koyulaşmasını bekleyin. Ocağı kapatın ve tencerenin de kapağını kapatarak helvanın demlenmesini bekleyin. Dondurma ile ve fıstıkla süsleyerek servis yapın.