Ezogelin Çorbası

EZOGELİN ÇORBASI (MISIR YARMALI)
  Malzemeler:

-1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
-yarım çay bardağı pirinç
-1 kahve fincanı mısır yarması
-50 gr. sıvıyağ
-2 çorba kaşığı domates salçası
-8 su bardağı et suyu
-pul biber
-nane
-tuz

Yapılışı:
Sıvıyağın bir kısmını bir tencereye alıp kısık ateşte kaynatın. Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin. Mercimek, pirinç ve mısır yarması ayıklayıp yıkayın, kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve mısır yarması yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan sıvıyağı bir tavada eritin. Pul biber ve naneyi ilave edip kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.