Kandil Simidi

KANDİL SİMİTİ

 

Malzemeler

125 gram margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı süt

1 tatlı kaşığı pudra şekeri

3 çay kaşığı tuz

2 yumurta (1 adet içine tam diğerinin yarısı konur)

Susam

Aldığı kadar pirinç unu

Yapılışı

Margarin pudra şekeri iyice yoğrulur. Diğer malzemeler sıvıyağ, süt yumurta, tuz konup yoğrulur.10 dakika dinlendirilir.

 

Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp simit şekli verilip yumurta akına sonra susama batırılır. Tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 175°C de hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Servis tabağına alınıp soğuk servis yapılır.